Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полицията работи по версия за умишлен палеж на къщата в Созопол

Полицията работи по версия за умишлен палеж на къщата в Созопол

Полицията работи по версия за умишлен палеж на къщата в Созопол, съобщават от ОДМВР-Бургас.

Полицията работи по версия за умишлен палеж на къщата в Созопол, съобщават от ОДМВР-Бургас. Както съобщихме по-рано пожар изпепели къща в Стария Созопол и взе три жертви.   Гасенето на пожара приключило около 03.30 ч., като на мястото на инцидента остават противопожарни автомобили в готовност, в случай че огънят отново се възобнови.

Изпепелен е целият втория етаж на дървената къща, като в пламъците изгорели 51-годишната Диана Великова и нейните родители – Златка Монева, 81-годишна и съпруга й – Трифон Монев, 77-годишен. По данни на живеещия на семейни начала с Диана –Георги Георгиев, 39-годишен от Добрич, семействата се нанесли под наем в къщата на ул. «Тюлен» № 2 от пролетта тази година. Диана и Георги живеели съвместно от около осем години, като от четири пребивавали в Созопол. Изхранвали се от малка механа, разположена на ул. «Рибарска» № 26, където и двамата работели като готвачи и бармани.

Родителите на Диана били в тежко здравословно състояние – майка й с инсулт, а бащата с дихателни затруднения вследствие на туберкулозно заболяване. Възрастните хора почти не напускали втория етаж на къщата на ул. «Тюлен», тъй като били трудно подвижни. По данни на Георги Георгиев минути преди окончателното разразяване на пожара, той усетил мирис на нафта, след което извикал на Диана, за да я предупреди да се изтегли на безопасно място.

Тръгвайки към изхода за да търси помощ Георги видял множество дим и пламъци, които преодолял и алармирал за възникналия пожар. Минути по-късно огънят обхванал дървената къща, която Георги безпомощно обикалял опитвайки се да помогне на Диана и родителите й, които жената се втурнала да спасява. Местопроизшествието към момента е отцепено, като се провеждат оглед от следствено оперативна група и пожаротехнически експерти, които да уточнят причините за възникналия инцидент.

Работи се и по версия за умишлен палеж. Работата по случая продължава от служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и служители от  Районно управление «Полиция» - Созопол.

Снимки от мястото на пожара може да намерите тук!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега