Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие и Бургас с награди за "Кмет на годината за мандат 2015-2019"

Поморие и Бургас с награди за "Кмет на годината за мандат 2015-2019"

Призовете са за категории "Туризъм, култура, фестивали и традиции" и "Smart City".

Порталът на българските общини Kmeta.bg за седми пореден път организира конкурса “Кмет на годината”. В навечерието на местните избори, в извънредното издание на конкурса хората оценяваха работата на кметовете и екипите им не само за последната година, а за целия мандат 2015 – 2019 г.

В раздел "Малка община" голямата награда отиде при градоначалника на Сливница Васко Стоилков, в раздел "Средна община" - при кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел "Голяма община" - при управника на Монтана Златко Живков.

Сред наградените обаче са и двама бургаски градоначалници - кметът на Поморие - Иван Алексиев, както и бургаския кмет - Димитър Николов. Алексиев бе отличен с приз за кмет на годината в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиции”.

Развълнуван съм и съм приятно изненадан. Богатото историческо наследство и разнообразният културен живот на Поморие през годините утвърдиха града ни като фестивална столица на българското Черноморие.

Месеците юни, юли, август и септември са низ от атрактивни събития и фестивали, обхващащи различни сфери на културата и изкуството. През летния туристически сезон гостите на Поморие достигнаха близо 100 хил. души, почти половината от които чуждестранни туристи, а музейните обекти бяха посетени от над 20 хил. души.

Благодаря на всички, които са оценили нашия град и най-вече на подкрепата на правителството и лично на премиера Бойко Борисов, заради която в Поморие се реализираха мащабни инфраструктурни, туристически и културни проекти.

Благодаря на организаторите на конкурса, на хората, които са гласували за нас и на моите съграждани. Тази награда е за всички поморийци, те я заслужават”, каза кметът Алексиев, приемайки отличието, връчено от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Бургаският градоначалник Димитър Николов получи приз в категория "Smart City", "Голяма община".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега