Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие направи дълбок поклон пред Апостоловата памет

Поморие направи дълбок поклон пред Апостоловата памет

На поклонението присъстваха и заместник-кметът Янчо Илиев, председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, общински съветници, общественици, жители и гости на града.

Днес се навършват 146 години от героичната гибел на Васил Левски. С общоградска възпоменателна церемония Поморие направи дълбок поклон пред гения на българската национална революция. Беше прочетена заупокойна молитва, а бюст-паметникът на Апостола бе отрупан с венци и цветя.

Денят, в който Дяконът увисва на бесилото, е началото на неговото безсмъртие и превръщането на образа му в икона. Но за да се учим от него и делото му, ние не трябва просто да се кланяме пред неговата икона, а да помним онзи, някогашния, неподправения и неподменен Левски. Още приживе той се превръща в легенда, разорава пустинята на робството и посява семената на свободата, така че никакъв съд, никакво бесило, никакъв погром не биха могли да ги унищожат. Това бе част от словото, което преподавателят по история в ПГТ „Ал. Константинов” Райко Георгиев изнесе по случай годишнината.

В чест на Левски вече шеста година екипът на Центъра за подкрепа на личностното развитие Общински детски комплекс – Поморие организира литературен конкурс за ученици. Темата тази година бе „Мракът и светлината за един герой“ и провокира десетки ученици от цялата страна да вземат участие в конкурса. За подготовката и желанието на децата говори Марияна Маринова, преподавател в СУ „Иван Вазов” Поморие и ръководител в Литературен клуб „Звъниче” към ОДК – Поморие. Част от най-добрите творби бяха прочетени днес пред лика на Апостола, а наградите на отличените млади литератори връчи лично кметът Иван Алексиев.

На поклонението присъстваха и заместник-кметът Янчо Илиев, председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, общински съветници, общественици, жители и гости на града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега