Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие отбеляза 3 март с богата празнична програма

Поморие отбеляза 3 март с богата празнична програма

С тържествена церемония Поморие отбеляза Националният празник на България – 3 март. Десетки жители и гости на града се събраха пред паметната плоча на участниците в Освобождението, за да почетат паметта им.

С тържествена церемония Поморие  отбеляза Националният празник на България – 3 март. Десетки жители и гости на града се събраха пред паметната плоча на участниците в Освобождението, за да почетат паметта им.

Свещеноиконом Иван, архемандрид Иеротей и свещеноиконом Петър отслужиха благодарствен молебен. След минута на колене, в знак на преклонение пред паметта на загиналите за Освобождението на страната ни, българското знаме беше тържествено вдигнато, под звуците на химна, в изпълнение на Общински духов оркестър. В церемонията взеха участие и представители на Военно формирование гр.Черноморец.

Патриотичната реч на Петя Казакова, посветена на борците за свобода, развълнува всички присъстващи. С много чувство и артистистизъм, ученичката от СОУ „Иван Вазов“ Мила Николова, изпълни одата на Вазов „Опълченците на Шипка“. Цветя и венци пред паметната плоча поднесоха председаталят на Общински съвет Поморие д-р Милина Енева, кметът на Община Поморие Иван Алексиев, заместник-кметовете Кунчо Гайдов, Янчо Илиев и Диана Апостолова, жители и гости на града.

Тържествата продължиха на площад „Св.Св. Кирил и Методий“. Там се състоя празничен концерт, който се откри от Мажоретен състав Поморие. Мъжки вокален квартет „Бурас“, Певческа група „Тракийка“ и Георги Драганов, изпълниха емблематични революционни песни. Кръшни хора на сцената извиха Танцов клуб „Чайка“ и ДФТА „Раковина“. Възпитаниците на СОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев - Мила Николова, Мари-Никол Маркова, Сияна Христова и Живко Желев,  изпълниха рецитал на избрани творби, посветени на Освобождението.

В навечерието на празника НЧ „Светлина-1939“ гр. Поморие организира вълнуващо тържество, което премина под мотото „С патриотизъм за 3 март“. В него взеха участие Певческа група „Тракийка, ученици от ОУ „Христо Ботев“ и Детска Театрална Студиа „Светулка“. По същото време в гр.Ахелой се проведе концерт под надслов „Аз обичам България“. С песни, танци и драматургия децата от ОУ „Христо Ботев“, гр. Ахелой заредиха присъстващите с празнично настроение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега