Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие посреща Гергьовден с богата празнична програма

Поморие посреща Гергьовден с богата празнична програма

Поморие ще посрещне празника на града - Гергьовден с богата програма, която ще започне на 3-и май с Турнира по спортни танци и Държавното първенство по спортни танци за Купа България и ще завърши на 6-и май с целодневни празници.

Поморие ще посрещне празника на града - Гергьовден с богата програма, която ще започне на 3-и май с Турнира по спортни танци и Държавното първенство по спортни танци за Купа България и ще завърши на 6-и май с целодневни празници.

Програмата по случай Гергьовден ще започне с Държавното първенство по спортни танци за Купа България. Заради перфектната организация и добрата материална база, Българската федерация по спортни танци /БФСТ/ отново оказа честта на КСТ Поморие и Община Поморие да бъдат домакини на Първенството. Турнирът ще се проведе на 3 май, в спортната зала на Балнеохотел Поморие и в него ще вземат участие над 100 танцови двойки от цялата страна.

В 10:00 ч. националното състезание ще започне с Турнир на изгряващите звезди, в който ще вземат участие двойки, които за пръв път стъпват на подиума. 12:30 часа ще започне Открит турнир за купата на Община Поморие за 2014 г. В 18:30 ч. Първенството ще бъде официално открито, след което танцьорите ще се впуснат в надпревара за купата на България за 2014 г. Специален гост на събитието ще бъде председателят на Българска федерация по спортни танци Силвия Живова.

Празнична програма ще продължи и на 04 май, когато в 09:00 ч. ще бъде открит традиционният Гергьовски тракийски събор. Той ще се проведе на лятната сцена до читалище „Светлина 1939”, кв. „Св. Георги” и ще продължи и на 5-и май.

На следващия ден ще се проведе и Турнирът по народни борби, организиран от Община Поморие, съвместно  със Спортен клуб по борба „Спартак” – Поморие. Състезанията ще се проведат от 13,30 ч. пред манастир „Свети Георги Победоносец” (между ОУ „Христо Ботев” и РСПБЗН). Желаещите да участват ще се записват на място от 12:00 до 13:00 ч.

Участниците с опит в състезанията по народни борби и начинаещите ще се състезават отделно в две категории – до 80 кг. и над 80 кг., като ще бъдат излъчени 2 награди за 1-во, 2-ро и 3-то място от двете групи. За победителите Община Поморие е осигурила купи и парични награди.  

Специални гости на турнира ще бъдат Александър Томов – носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион и петкратен европейски шампион по борба класически стил, Янко Шопов – световен и европейски шампион в борба класически стил и Александър Нанев – двукратен европейски и трикратен световен вицешампион в борба свободен стил.

От 16:30 ч. пък ще се проведе и Концерт на Дамски хор при Българо-гръцко дружество „Анхиало”, гр. Поморие, с диригент Розалина Коцева; Танцов състав при  Българо-гръцко дружество „Анхиало”, гр. Поморие, с ъководител Лиляна  Христова и Танцов състав при кметство Нео Анхиало, Гърция. Място на спектакъла отново е лятна сцена до читалище „Светлина 1939, кв. „Свети Георги”  

От 20:00 ч. пък стартира празничният концерт с участието на Рафи и Поли Генова.

Навръх Гергьовден - 06 май от 09:00 до 10:00 ч. в манастир „Свети Георги” ще има празнична литургия. Между 10:00 и 10:30 ч. - Концерт на Фолклорна група за автентичен фолклор „Здравец”, при Клуб на пенсионера „Свети Георги”, с ръководител Василка Стойкова и Фолклорна група „Пей сърце” при КП „Св. Георги”, с ръководител Въла Ерменлиева, отново на лятна сцена до читалище „Светлина 1939, кв. „Свети Георги”. След това, на сцената ще се появят и духовият оркестър при СОУ „Иван Вазов и Общински духов оркестър.

Официалното откриване на празника ще започне в 11:00 ч. с приветствие от кмета на Община Поморие Иван Алексиев и официалните гости. В 11:30 ч. ще се проведе и Концерт на ПФА „Странджа” – гр. Бургас с главен художествен ръководител Марио Егов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега