Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пореден фалстарт на делото за атентата в Бургас

Пореден фалстарт на делото за атентата в Бургас

Следващият опит ще бъде на 18-и юли, като заседанието ще бъде в Бургаския окръжен съд.

Днес отново не бе даден ход на делото за атентата на летище Бургас през юли 2012-а година. Причината отново е нередовно призоваване на част от пострадалите израелски граждани и едно от юридическите лица. Също така българският адвокат на израелците е извел пред съда обективни причини за своето отсъствие и желанието си делото да не започне.

Следващият опит ще бъде на 18-и юли, когато е и годишнината от трагичните събития на бургаската аерогара. Очакванията на съда са, че близките на пострадалите ще бъдат у нас, за да отдадат почит към загиналите. Поради тази причина, заседанието ще се състои в Бургаския окръжен съд, предава БНТ.

Припомняме Ви, че на 18 юли 2012 година, около 17:20 часа, на паркинга на летище Бургас бе извършен атентат срещу автобус с израелски туристи. Вследствие на взрива са убити 7 души - един българин - шофьорът на автобуса Мустафа Кьосов на 36 години, петима израелски туристи и атентаторът. Ранени бяха 35 души, от които 3-ма в много тежко състояние.

Подсъдими са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт, и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Макар да са обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол, засега двамата не са открити затова делото срещу тях ще се води задочно. Физическият извършител камикадзе - Мохамед Хасан Ел Хюсейни е имал ливанско и френско гражданство. И тримата терористи са учили в Ливанския международен университет в Бейрут.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега