Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Походът на Симеонов в Слънчев бряг продължава

Походът на Симеонов в Слънчев бряг продължава

Симеонов посочи, че нарочно направил "профилактична" обиколка на заведенията в Слънчев бряг, в първия ден на сезона.

Походът на Валери Симеонов в Слънчев бряг продължава. Дни наред вече между вицепремиера и министрите на туризма и регионалното развитие тече задочна полемика в медийното пространство. Ябълката на раздора този път са преместваемите обекти и централния плаж в курортния комплекс.

В ефира на БНТ Симеонов посочи, че нарочно направил "профилактична" обиколка на заведенията в Слънчев бряг, в първия ден на сезона. По думите му, още в първите барчета били констатирани нарушения.

"Днес ще подам сигнал в прокуратурата. Става въпрос за едни заведения, които са изградени напук на всички изисквания. Те имат само едно разрешение за поставяне. Главният архитект на Несебър е получил схеми, на които има разрешения от Министерството на туризма. Вместо 15 квадрата се разрешават 1500 квадрата, което е нарушение на министерството", каза още той.

Вчера вицепремиерът обвими туристическото ведомство, че се готви да продаде част от прлажните терени. От министерството отговориха с официална позиция, в която посочват, че "не продават плажове, а ги управляват".

"Министерството на туризма е оправомощено да изиска изменение на кадастралните карти на плажовете. Това задължение е вменено със закон на министъра. Именно такава процедура за съответствие на специализираната с кадастралната карта е стартирала за морски плаж „Слънчев бряг-юг“ поради обстоятелството, че са налични специализирани карти, които са по–актуални от кадастралните", гласи съобщението.

От Регионалното министерство също се намесиха в спора. Министър Нанков коментира, че не става дума за търговия с държавни имоти, а за уточняваща справка. Що се отнася до преместваемите обекти, Нанков обясни, че те са са поставени въз основа на одобрена от Министерството на туризма схема и на издадени от главния архитект на Община Несебър разрешения. Именно общинската администрация обаче има право да проверява и да налага санкции за нарушения. Такива обаче не са констатирани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега