Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Празникът на Бургас е в разгара си

Празникът на Бургас е в разгара си

Тържествата, посветени на най-любимия празник на бургазлии – 6 декември, Никулден са вече в разгара си.

Тържествата, посветени на най-любимия празник на бургазлии – 6 декември, Никулден са вече в разгара си. По традиция, началото бе положено със Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и за благоденствието на Бургас в храм „Св. Богородица“ от 8.30 часа, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий и бургаското духовенство.

Веднага след това от 9.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас се проведе тържествената сесия на Общински съвет –  Бургас. В началото на заседанието ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ представиха за първи път песента „Морско утро“, написана специално за празника на Бургас – Никулден.

Музиката е дело на осмокласника Георги Милтиядов, а текстът е на второкласничката Ема Янчева – възпитаници на музикалното училище. 11 заслужили личности – д-р Гарабед Адашест Папазян, Мелкон Мъгърдич Мелконян /посмъртно/, Роза Боянова Коцева, Владимир Иванов Гоев, Милка Димитрова Андреева, Петко Жеков Йовчев /посмъртно/, Сергей Михайлович Андронов, Златка Ставрева Иванова, Златка Димитрова Бобева, Дончо Жеков Станков и Александър Георгиев –Коджакафалията /посмъртно/, бяха удостоени днес със званието почетен гражданин на Бургас.

От 10.00 часа на площад  „Атанас Сиреков” представителните блокове на Военноморска база – Бургас, транспортният батальон и сборен блок от военните формирования на ВВС от гарнизон Бургас тържествено издигнаха националното знаме на Република България и флаговете на Община Бургас и ЕС. Пред събралото се множество от граждани, строят бе приет от началника на гарнизон Бургас и командир на Военноморска база – Бургас комодор Митко Петев.  Тържествената програма на Община Бургас по повод празника на бургазлии – Никулден продължава!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега