Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преди да кажеш "Да"! Родителите на младоженците

Преди да кажеш "Да"! Родителите на младоженците

Напълно нормално е родителите на бъдещите съпруг и съпруга да се вълнуват, да искат да участват в планирането на сватбата и да се интересуват от тържеството. Но докъде приключва тяхната роля и „задължения“?

Създавайки свое семейство, всеки младоженец получава двама нови родители итрябва символично да се прости с връзките на старото си семейство. Семейнияткръг се разширява, а това се усеща още по време на подготовката за сватбата.Напълно нормално е родителите на бъдещите съпруг и съпруга да се вълнуват, даискат да участват в планирането на сватбата и да се интересуват от тържеството.Но докъде приключва тяхната роля и „задължения“? Днес екипът на PoligrafF.netи Сватбена агенция „Whitemagic“ ще Ви срещнат с най-труднитемоменти и най-подходящите задачи за родителите на булката и младоженеца.

Традицията родителите да плащат за сватбата далеч не е измислена случайно.Обикновено младото семейство започва от нулата, а възрастните все пак имат наразположение спестявания и по-стабилни ресурси. Това, обаче, често карародителите да се намесват в подготовката на сватбата и понякога това сепревръща дори в конфликт. А на прага на това да създаде семейство, младиятчовек вече е възрастен и има право сам да взема решенията си.

Поговорката „Който плаща, той поръчва музиката“ тук трябва да забравим,съветва Красимира Автанска от Сватбена агенция „White magic“. Родителите трябва да знаят, че това еденят на техните деца. Тяхната сватба, тяхната мечта. Независимо от опита ивъображението си, те трябва да оставят на младите сами да намерятнай-подходящата формула за тържеството си. Съветите са нещо чудесно, нозабележките и изискванията могат да допринесат за стреса на младоженците в тозии без това натоварен период.

И най-добрият съвет може да се превърне в причина за конфликт. Замислете се– бихте ли настояли детето Ви да учи в определено училище, определенуниверситет, определена специалност, и какъв би бил резултатът? В сватбенототържество най-важни са младоженците, те имат право да поканят своите близкиприятели, да сервират своето предпочитано меню, да облекат тоалети, в които сечувстват удобно, и да се забавляват както желаят.

Според българската традиция, обикновено свекървата посреща младоженците спитка със сол и мед в ресторанта. Макар днес снахата да не се пренася в бащиниядом на новия си съпруг, тази традиция е добър начин да се почетат възрастните.

Днес много младоженци следват и нови традиции, в които тъщата предава домашнияогън, единия баща закичва със здравец, а другия дава по чаша вино. Този обичайе малко разпространен и сравнително нов, но дава шанс на родителите да севключат активно в тържеството.

В света съществуват и обичаи булката да танцува с баща си, а свекърът давдига тост за младото семейство. Съществуват, обаче, и други начини родителитена младоженците да бъдат включени в подготовката и самото тържество.

Креативните и талантливи майки могат да получат задача да измайсторят украсатана шампанското и чашите или друг декоративен елемент, да изберат или подготвятподаръчетата за гостите или да включат в програмата на тържеството някояигра-предизвикателство. Бащите пък може да се включат в подбора на алкохол инапитки, да поръчат етикети за сватбената ракия и т.н.

С предварителната молба за помощ младоженците ще уважат родителите си и щеим дадат възможността да бъдат част от празника на детето си. В зависимост отсилните си страни и уменията си, възрастните наистина могат да бъдат от помощ ибез да внасят напрежение със своите разбирания за сватбеното тържество. И тук,обаче, най-важна е комуникацията между поколенията и ясното определяне награниците на исканата помощ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега