Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат всеки автомобил, регистриран у нас, да си има технически паспорт

Предлагат всеки автомобил, регистриран у нас, да си има технически паспорт

Целта е да се затегне контролът върху возилата у нас.

Проектозаконът за пътните превозни средства, обявен за обществено обсъждане, предполага въвеждането на задължителен технически паспорт за всеки автомобил, регистриран у нас. Документацията ще се издава след основен преглед и ще включва както информацията, която и сега фигурира в регистрационния талон, така и още много други данни - измервания от периодичните прегледи, промени в конструкцията, показания на километража, претърпени катастрофи и др.

Целта е да се затегне контролът върху возилата у нас. Вече анонсираните промени, засягащи техническите прегледи, също са вписани в новия закон. При внос на лека кола, например, водачът първо ще трябва да се снабди с "лична карта", преди да получи първа регистрация в България и табели от КАТ, пише в-к "Сега".

Обстойният преглед, издаването на удостоверение за него и след това на техническия паспорт ще се заплащат по тарифа, която ще бъде приета допълнително. Това ще оскъпи придобиването на кола, като собственикът на возилото ще трябва да плати както досегашните такси за регистрация, така и предварителните прегледи и издаването на паспорта.

Законът за превозните средства ще въведе и по-строги изисквания за търговията с авточасти втора употреба, с цел борба с "пазара на черно". Магазините вече ще се регистрират в съответната община. Освен това те ще трябва подробно да описват в регистър всяка от авточастите в асортимента си, като ще се попълват номерът на колата, от която е взета, кой е купувачът.

Предлага се и въвеждане на регистър на майсторите, в който ще бъдат вписвани монтьори, тенекеджии, бояджии, стъклари, ключари и т.н. Те ще пишат и подробни отчети за всяка извършена дейност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега