Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат електромобилите да със специални регистрационни табели

Предлагат електромобилите да със специални регистрационни табели

Това предвиждат промени, публикувани за обществено обсъждане.

Правителството публикува проект за изменение на Наредба № І-45 от 2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства. Промените предвиждат се при регистрация на електрически превозни средства да се поставят табели, на които регистрационният номер е изписан с черни цифри на зелен светлоотразителен фон.

"Електрическите автомобили имат значителни ползи за околната среда, в. т.ч. и борбата със замърсяването на въздуха, тъй като спомагат за намаляването на изгорелите газове, въглеводородите и праховите частици в атмосферата. Въвеждането на електрически автомобили по европейските пътища е приоритет в политиката на Европейския съюз", е записано в мотивите към предложените промени.

Целта е екологично чистите превозни средства да бъдат отличени като такива. Според вносителите, това ще спомогне за създаването на "благоприятна среда за насърчаване на иновациите и инвестициите в този нов перспективен сектор от автомобилостроенето".

Промените предвиждат още дерегистрацията на автомобилите да става единствено след заплащане на дължимите данъци. Целта на властите е да се възпрепятстват опити за неплащане на задължения, които стават трудно събираеми след прекратяване на регистрацията на МПС-то.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега