Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Продават част от Айфеловата кула на търг

Продават част от Айфеловата кула на търг

Френската аукционна къща „Аркюриал“ обяви на търг част от стълбище на Айфеловата кула, съобщават от Франс прес. Става дума за 3 метра и половина или 19 стъпала от спираловидното стълбище между 2-рия и 3-тия етаж, демонтирани през 1983 г. Очаква се парченцето от парижката забележителност да се продаде за повече от 20 000 евро.

Френскатааукционна къща „Аркюриал“ обяви на търг част от стълбище на Айфеловата кула,съобщават от Франс прес. Става дума за 3 метра и половина или 19 стъпала отспираловидното стълбище между 2-рия и 3-тия етаж, демонтирани през 1983 г.Очаква се парченцето от парижката забележителност да се продаде за повече от 20000 евро.

Частта, коятоднес ще смени собственика си, е едно от 24-те парчета, разпродадени след катоинспекция по сигурността нарежда стълбището да бъде заменено с ново. Едва четириот парчетата остават като културно наследство във френски музеи, докато останалите20 се разпродават на търг. Днес в Париж ще бъде продадена част от Швейцарската колекция.

Айфеловата кула едело на архитекта Густав Айфел като входна арка за Световното изложение в Парижпрез 1889 г. Първоначалната идея е монументът да бъде демонтиран 20 годинипо-късно, но поради грандиозния успех, кулата е оставена. Днес тя посреща над 6млн. туристи годишно и е най-посещаваният срещу заплащане архитектурен паметник в света.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега