Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проектозакон за Черноморското крайбрежие дефинира четири основни типа плажове

Проектозакон за Черноморското крайбрежие дефинира четири основни типа плажове

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане първи Проект на предложения за измененията и допълнения на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Според новите текстове, българските плажни ивици ще бъдат разпределени в четири основни групи.

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане първи Проект на предложения за измененията и допълнения на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Според новите текстове, българските плажни ивици ще бъдат разпределени в четири основни групи.

Това са:

Група I - Морски плажове, разположени в урбанизирани територии;
Група II - Морски плажове, разположени в неурбанизирани територии, в близост до туристическа дестинация, включително урбанизирани територии и/или къмпинги;
Група III - Морски плажове, разположени в неурбанизирани територии, отдалечени от туристическа дестинация, вкл. урбанизирани територии и/или къмпинги;
Група IV - Морски плажове с ограничено ползване или определени за развиване на специален вид туризъм.

Целта към момента е ивиците да бъдат групирани, съобразно техните физико-географски дадености и видовете туристически услуги, които могат да бъдат предоставяни в рамките на дейностите по стопанисването им.

Според Министерството на туризма, по този начин ще стане възможно отчитането на индивидуалните характеристики на плажовете, като ще се вземат предвид дали те се намират в урбанизирана територия или не, каква леглова база има в близост, големината на ивицата, природните й особености и др. По този начин всяка категория плажове ще могат да се управляват по различен начин като се отчита търсенето и нуждите на потребителите на туристическа услуга.

Съгласно новите предложения, министърът на туризма ще извършва групиране на морските плажове по функционалност и характеристики, които влияят върху възможните начини на ползването им. Въвежда се и изискване минималният размер на концесионното плащане, съответно на наемната цена, да бъдат определяни по начин, гарантиращ обективно най-доброто съотношение между качество и цена.

За първите три групи се предлага и създаването на съответни под-групи, които да допринесе за още по-детайлното им разделение. Предвижда се допълнително доразвиване и детайлизиране на диференцирането в отделна наредба към закона. Основната цел е да се намали цената на предлаганите плажни принадлежности, като същевременно се насърчат концесионерите и наемателите да предлагат повече услуги на плажа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега