Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проект популяризира културното наследство на Бургас, Поморие и Созопол

Проект популяризира културното наследство на Бургас, Поморие и Созопол

Регионална библиотека „ П. К. Яворов” – Бургас, съвместно с Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски”, НЧ „Просвета 1888” – гр. Поморие и НЧ”Отец Паисий” – гр. Созопол започва реализирането на проект – „Парчета @рт” . Проектът се финансира от програма „Глоб@лни библиотеки “ – България по Грантова схема за финансиране на иновативни проекти.

Регионална библиотека „ П. К. Яворов” – Бургас, съвместно с Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски”, НЧ „Просвета 1888” – гр. Поморие и НЧ”Отец Паисий” – гр. Созопол започва реализирането  на проект – „Парчета @рт” . Проектът се финансира  от програма „Глоб@лни библиотеки “ – България по Грантова схема за финансиране на иновативни проекти.

"Парчета @рт” е проект за дигитализация на част от специалните колекции на библиотеките  и Художествена галерия - Бургас, непоказвани досега в интернет. Основен критерий за избор на материалите е тяхното местно и национално културно значение. Представянето им в самостоятелен уебсайт прави възможно ползването им като част от световното културно наследство.

Ще бъдат дигитализирани музикални и художествени произведения, пощенски картички, документални филми. Проектът е насочен е към хора с професионални или лични интереси в областта на изкуството, хора извън ареалите на града, трудноподвижни хора, към други библиотеки, културни и образователни институции и НПО. Създаването на свободна платформа ще улесни достъпа произведения на изкуството с ограничителен режим на ползване.

Дава възможност потребителите да получат необходимата информация, да направят своите заявки и да ползват дигиталните копия, чиито оригинали се съхраняват във фондовете на партньорите по проекта, като същевременно предпазва оригиналите от похабяване.  Екипът на проекта си поставя амбициозната цел да популяризира широко по света уникалното културно наследство на Бургас, Поморие и Созопол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега