Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Производствените цени със спад през юни

Производствените цени със спад през юни

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през юни 2012 г. е с 0.8% под равнището от предходния месец, съобщава НСИ.

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през юни 2012 г. е с 0.8% под равнището от предходния месец, съобщава НСИ. Намаление на цените е регистрирано в добивната промишленост - с 0.7%, в преработващата промишленост - с 1.2%, докато при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ цените остават на равнището от предходния месец. В преработващата промишленост по-значително намаление на цените спрямо предходния месец се наблюдава при производството на основни метали - с 3.2%, при производството на лекарствени вещества и продукти - с 1.1%, и при производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 0.6%.

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през юни 2012 г. нараства с 3.3% в сравнение със същия месец на 2011 година. Цените се увеличават в добивната промишленост - с 1.5%, в преработващата промишленост - с 2.0%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 6.8%. Увеличение на цените в преработващата промишленост спрямо юни 2011 г. е отчетено при: производството на химични продукти - с 8.0%; производството на тютюневи изделия - със 7.8%; производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 5.6%. Намаление на цените се наблюдава при производството на основни метали - с 2.6%, и при производството на изделия от други неметални минерални суровини - с 1.3%.  

Общият индекс на цените на производител през юни 2012 г. намалява с 1.2% спрямо предходния месец. По-ниски цени са регистрирани в добивната промишленост - с 1.4%, в преработващата промишленост - с 1.6%, а при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ цените са на равнището от предходния месец. По-съществено намаление на цените в преработващата промишленост се наблюдава при производството на основни метали - с 3.1%, и при производството на лекарствени вещества и продукти - с 0.9%.  

Общият индекс на цените на производител през юни 2012 г. се увеличава с 2.3% в сравнение със същия месец на 2011 година. В преработващата промишленост нарастването на цените на производител е 1.0% спрямо юни 2011 година. По-съществено увеличение е регистрирано при производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 11.1%, при производството на химични продукти - с 8.0%, при производството на тютюневи изделия - с 6.6%, а намаление се наблюдава при производството на основни метали - с 8.7%, и при производството на изделия от други неметални минерални суровини - с 0.8%.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега