Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата настоява за 20 години затвор за машинистите, обвинени по делото "Хитрино"

Прокуратурата настоява за 20 години затвор за машинистите, обвинени по делото "Хитрино"

Днес бяха произнесени последните пледоарии по делото. Очаква се окончателното решение на съда да бъде обявено утре (22 януари).

Шуменската окръжна прокуратура настоява за 20 години затвор за машинистите на авариралата жп композиция в Хитрино. Толкова поиска и адвокатът на пострадалите Николай Димитров. От защитата пък настояха за оневиняване на машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, предава NOVA. Днес бяха произнесени последните пледоарии по делото. Очаква се окончателното решение на съда да бъде обявено утре (22 януари).

Дни по-рано, в съда бе представена нова комплексна съдебно-техническа експертиза, според която причината за инцидента е високата скорост, с която се е движела влаковата композиция. При стрелка с номер едно на железния път тя е преминала с 81 км/час, а при стрелка с номер пет - със 78 км/час, като максималната допустима скорост в гаровите коловози е 40 км/час. Адвокатите на машинистите оспорват, като отстояват позицията, че причина за инцидента е състоянието на железопътната инфраструктура.

Припомняме Ви, че рано сутринта на 10-и декември 2016-а година влакова цистерна се взриви в близост до гара Хитрино. Инцидентът отне живота на 7 души, а други 29 пострадаха. В селото бяха нанесени материални щети на над 50 къщи и други обществени сгради, всички жители бяха евакуирани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега