Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проучване показва: Работещите борят следобедната умора с вода

Проучване показва: Работещите борят следобедната умора с вода

В допитването са се включили 90 компании.

95,6% от работодателите, участвали в национално проучване, осигуряват вода на служителите си като част от политиката си за грижа за персонала. В допитването са се включили 90 компании, членове на Българската асоциация за управление на хора, съобщават от Инфографити. 85,6% от шефовете осигуряват и кафе, а близо 1% са отговорили, че планират да го направят в бъдеще.

Проучването има за цел да установи нагласите спрямо хидратацията на работното място, особено през летните месеци. Профилът на компаниите в проучването е разнообразен, като сред тях има добивни, фармацевтични, химически, консултантски, софтуерни компании, търговски вериги, банки, медии, куриерски компании и др. 

"Тенденцията е част от стремежа на работодателите да осигуряват здравословна работна среда и да повишават производителността на персонала си. Със сигурност се наблюдава повишаване на процента работодатели, които предприемат подобни стъпки и тенденцията е такива условия скоро да се превърнат в обичайни", коментира Детелина Смилкова, Председател на Асоциацията.  

Ако не пием достатъчно вода и тялото ни губи повече, отколкото приема, се появява недостиг в организма – дехидратация. Сред негативните последици от нея са също така чувство за умора, отпадналост, главоболие, понижена концентрация, раздразнителност, глад за сладки храни и др. Често тези симптоми на работното място се проявяват в следобедните часове, когато се появява спад в енергията.

Кофеинът има редица ползи, но приемът му води до дехидратация, която следва да бъде компенсирана с достатъчен прием на чиста вода. Добре е кафето на работното място да е придружено от 1-2 чаши вода, за да може да се поддържа правилният воден баланс на тялото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега