Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пуснаха първите домейни на кирилица

Пуснаха първите домейни на кирилица

Днес започва регистрацията на уеб страници с домейн „.сайт“ и „.онлайн“, които са първите предоставяни на кирилица, съобщава Digit.ru. Още в края на октомври 2013 година бе обявено, че в началото на 2014 швейцарската компания Core ще отвори за регистрация двата нови домейна, които ще отворят вратите за изграждането на т. нар. "кирилска зона".

Днес започварегистрацията на уеб страници с домейн „.сайт“ и „.онлайн“, които са първитепредоставяни на кирилица, съобщава Digit.ru. Още в края на октомври 2013 година бе обявено,че в началото на 2014 швейцарската компания Core ще отвори за регистрация двата нови домейна, които ще отворят вратите за изграждането на т. нар. "кирилска зона".

Приоритетнатарегистрация ще продължи до средата на март 2014 година. В следващите 60 дни щесе приемат заявки в пет категории: институции, запазени марки, търговски марки,регистрирани търговски марки в България, Македония, Русия, Сърбия и Украйна,както и регистрирани на латиница търговски марки, транслирани на кирилица.

Към моментадоставчикът отчита около 400 предварителни заявки за „.онлайн“ и около 300 за „.сайт“.По информация на компанията доставчик се очаква да се регистрират най-малко около50 000 страници.

Двата новидомейна ще поддържат четири езика: руски, украински, беларуски и български. Повреме на приоритетния период, регистрацията в кирилската зона ще струванай-много около 250 лв. След това се очаква цената да се вдигне.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега