Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РЗИ - Бургас разпореди мерки срещу разпространението на морбили в областта

РЗИ - Бургас разпореди мерки срещу разпространението на морбили в областта

Общопрактикуващите лекари получиха предписания за незабавна имунизация срещу морбили на лицата от 13 месеца до 18 години, които по някакви причини не са обхванати до момента.

РЗИ-Бургас разпореди конкретни мерки срещу разпространението на морбили в областта. Уведомителни писма са разпратени до всички лечебни заведения в региона. Общопрактикуващите лекари получиха предписания за незабавна имунизация срещу морбили на лицата от 13 месеца до 18 години, които по някакви причини не са обхванати до момента.

Последните случаи наморбили в Бургаски регион са регистрирани през 2010 година. Тогава в областта са установени 501 случая. От 2011-а година до момента в региона няма регистрирани случаи на заболели от морбили.Ежегодно РЗИ-Бургас извършва изследване за установяване на изградения имунитет на деца за определени заболявания.  

Четири пъти годишно от РЗИ извършват проверки на отчетите на общопрактикуващителекари за приложените имунизации и реимунизации на подлежащите пациенти поИмунизационния календар на РБ. Най-честите причини за отлагане от имунизацииса по временни медицински противопоказания, миграция (неоткрити на адрес, извън страната),като расте и процента на необхванатите поради отказ на родителите.

Заболяването "морбили" или дребна шарка е заразно инфекциозно заболяване. Симптомите включват висока температура (треска), хрема, кашлица, зачервяване, сълзене на очите, оток на клепачите, белезникави трудно свалящи се налепи на лигавицата на нивото на горните кътни зъби и разпространяващ се кожен обрив. Инкубационният период е от 9 до 14 дни, като понякога може да достигне до 21 дни. Възможните усложнения включват пневмонии, менингити, енцефалити, пиелонефрити, плеврити, перикардити и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега