Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Райските досиета" съдържат имената на над 120 политици и 100 международни корпорации

"Райските досиета" съдържат имената на над 120 политици и 100 международни корпорации

Настоящият масив от документи произхожда от архивите на Ейжасити Тръст - семейна консултантска кантора с централа в Сингапур.

След "Панамските досиета", Международния консорциум на разследващите журналисти (МКРЖ) отново се сдоби със стотици секретни документи, разкриващи офшорните дела на над 120 политици, 100 международни корпорации и бизнесмени от целия свят. Макар все още да се анализира предходния масив от документи, от МКРЖ вече публикуваха първите резултати от разследването на новия. Той получи кодовото име "Райските досиета".

Сред тях има такива, уличаващи американския президент Доналд Тръмп и неговата администрация в дълбоки връзки с Русия. Досиетата не пощадиха и британската кралица Елизабет ІІ, част от чиито лични финанси също се оказаха в офшорки. Същото се отнася и до Ноор ал-Хюсеин (кралица на Йордания), синовете на турския премиер, кралят на Саудитска Арабия, премиерът на Азербайджан и семейството му, украинския премиер Петро Порошенко, премиерът на Австралия Малкълм Търнбъл и други.  

И макар от Консорциума да посочват, че не е задължително всяка офшорна сметка и/или компания да е свързана с нелегална дейност, развитието на този бранш води до задълбочаване на кризата с бедността, посочват експерти. Настоящият масив от документи произхожда от архивите на Ейжасити Тръст - семейна консултантска кантора с централа в Сингапур.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега