Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рафи се включи в кампанията "Отдай предимство"

Рафи се включи в кампанията "Отдай предимство"

Първият Х-фактор на България, Рафи Бохосян, подкрепи инициативата „Отдай предимство”. Точно в 8 часа днес бургазлията застъпи на смяна на пешеходната пътека в близост до ПГЕЕ „Константин Фотинов“, където помагаше на малки и големи да пресичат безопасно.

Първият Х-фактор на България, Рафи Бохосян, подкрепи инициативата „Отдай предимство”. Точно в 8 часа днес бургазлията застъпи на смяна на пешеходната пътека в близост до ПГЕЕ „Константин Фотинов“, където помагаше на малки и големи да пресичат безопасно.  

„Точно на това място, преди години, щяха да ме блъснат. Тогава видях, че една кола намаля скоростта. Всъщност не е намаляла, а жената зад волана се навела да търси нещо в жабката. Затичах се, подминах я, но от другата страна също идваше кола и аз, едва ли не, се качих върху капака. Добре е, че бях по-пъргав, както и че човекът спря бързо ”, сподели пред журналисти Рафи, като направи уточнение, че тогава, на това място, все още не е имало пешеходна пътека.  

„Благодарен съм, че две години по-късно поставиха пешеходна пътека тук, както и на другите възлови места в града, където преди години ме е било страх да пресичам“, заяви Рафи.  

По думите му, е „хубаво е да има такива кампании, които да ни карат малко да се замислим върху това какво се случва по пътищата в България“.  „Културата ни още не е на това ниво, както е навън. Движението по пътищата у нас е много хаотично. В чужбина още не съм стигнал до пътеката, на тротоара съм, а шофьорите вече са спрели. Хората зад волана там са внимателни и бдителни“, сподели Рафи.   За да се избегнат пътни инциденти,  бургаският изпълнител препоръча да се пресича единствено на обозначените за това места.  

„Аз съм шофьор от близо два месеца. За мен все още е малко стресиращо, защото пешеходците изскачат на платното от където им падне, не винаги пресичат от обозначените за това места. Препоръчвам на всички - пресичайте на пешеходни пътеки!“, апелира Рафи и допълни, че подкрепя кампанията „Отдай предимство“, защото пешеходците са по-слабите на пътя и трябва да им се дава предимство“.  

Припомняме, че петдневната кампания стартира за началото на учебната година в Бургас. На 10 рискови пешеходни пътеки в града дежурят доброволци, които са натоварени с нелеката задача да регулират движението. Те са  оборудвани с отразителна жилетка и стоп палка, с която първо спират, а след това „благодарят” на отговорните шофьори.  

Идеята за акцията е дело на бургаския фотограф Калоян Спасов и се организира с подкрепата на КАТ и Община Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега