Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Реклама на Студентската телевизия предизвика бурни реакции

Реклама на Студентската телевизия предизвика бурни реакции

Башар Рахал: "Обвинен съм в сексизъм. А ставаше въпрос за сарказъм".

Закачка с асистентката, палав поглед по стройното й тяло, лековата покана за кастинг и обещание за известност. Тези елементи едва ли щяха да предизвикат каквато и да било реакция от страна на широката общественост, ако не представляваха основен лайтмотив на рекламата на Студентската телевизия.

Във видеото, което започна да се върти преди броени дни, директорът на медията Башар Рахал е седнал на стол пред сградата на Софийски университет и приканва желаещите да "станат известни" да се явят на кастинг за водещи, репортери, сценаристи или снимачен екип. Клипът започва с Башар, който иска кафе от "асистентката си" - Цвети, която притичва се усмихва широко. Секунди по-късно тя се връща със сметанка за "шефа", който пък използва възможността да огледа формите й.

Сценарият на клипа предизвика остри обществени реакции. Рахал бе обвинен в сексизъм, а самата реклама бе обявена за позоряща името на Софийски университет. Негативни мнения изразиха както журналисти, така и хора извън медийната сфера, включително възпитаници на Алма Матер.

"Обвинен съм в сексизъм. А ставаше въпрос за сарказъм". С тези думи коментира Башар Рахал реакциите чрез профила си в социалните мрежи. Днес пък използва ефира на NOVA, за да заяви, че "лоша реклама няма" и да коментира, че идеята на рекламата била да провокира.

"Не очаквахме чак такъв ефект. Инвестирахме около 50 лева в този клип, а в момента той се върти по всички медии. Телевизията съществува вече девета година, но досега никой не знаеше за нея", допълни той.

Обясненията му обаче не предизвикаха нужния ефект. Острите реакции в социалните мрежи продължават и в момента. Потребителите обвиняват Рахал в "опит да замаже гафа". Някои от коментаторите отидоха и по-далеч, изтъквайки, че видеото прокламира сексуален тормоз.  

<iframe width=447 height=300 src=https://www.youtube.com/embed/F4ItAywWtu8 frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега