Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Риголето","Бал с маски" и "Царицата на чардаша" този месец в Операта

"Риголето","Бал с маски" и "Царицата на чардаша" този месец в Операта

Придворният шут Риголето е сред първите персонажи, които ще оживеят на сцената на Държавна опера – Бургас през сезон 2014-2015. Суровата съдба на заядливия шегобиец ще развълнува публиката на 14 октомври (вторник), от 19:00 часа, в залата на Операта. Музиката в „Риголето” заслужава не само да бъде чута, но и съпреживяна, заради драматичния заряд, който носи. Самият композитор Джузепе Верди e казaл за творбата си: „Може би никога няма да напиша нещо по-хубаво”. В ролята на Риголето ще чуем баритона Александър Крунев, а най-скъпото му същество – дъщеря му Джилда ще бъде изиграна от сопраното Станислава Иванова.

Придворният шут Риголето  е сред  първите персонажи, които ще оживеят  на сцената на Държавна опера – Бургас през сезон 2014-2015. Суровата съдба на заядливия шегобиец ще развълнува публиката на 14 октомври (вторник), от 19:00 часа, в залата на Операта. Музиката  в „Риголето”  заслужава не само да бъде чута, но и съпреживяна, заради  драматичния заряд, който носи. Самият композитор  Джузепе Верди e казaл за творбата си: „Може би никога няма да напиша нещо по-хубаво”. В ролята на Риголето ще чуем баритона Александър Крунев, а най-скъпото му същество – дъщеря му Джилда ще бъде изиграна от сопраното  Станислава Иванова.

Съставът на Бургаската опера ще зарадва бургазлии и със заглавие, което винаги се посреща с голям интерес – „Царицата на  чардаша”. Оперета №1 на всички времена  ще се играе на 16 октомври, от 19:00 часа. Произведението  на Имре Калман е специален комплимент към всички, които мечтаят за една нощ да се върнат в ерата на дългите рокли, кавалерите и  вариететата  на  Будапеща и Виена от 20-те години на миналия век. За пътуването назад във времето ще  помогнат  Шмилена Султанова, която ще изиграе  красивата певица Силва Вереску, както и Георги Султанов, който  ще влезе в образа на нейния възлюбен – аристократът  Едвин. Ролята на Цилика -  майката на Едвин  и някогашна  „Царица на чардаша”, която  пази  миналото си в тайна  и не иска синът й да се ожени за Силва, ще бъде представена от Сребрина Славова. Въпреки опитите й да ги раздели,  краят на постановката може да бъде описан с първоначалното заглавие на творбата: “Да живее любовта”.

На 22 октомври от 19 часа в Операта е ред на „Бал с маски” от Джузепе Верди. Творбата  на стария вълшебник на операта  ще ни предложи тайни любовни истории, заклинания и напрегнати развръзки, които ще свалят маските на главните герои. Те ще бъдат  пресъздадени от Нона Кръстникова, Бойка Василева, Стоян Даскалов и Александър Крунев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега