Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родителите, изоставили бебе на стълбите, ходили преди това при социалните

Родителите, изоставили бебе на стълбите, ходили преди това при социалните

Когато им поискали данните, обаче, двамата избягали.

Родителите, които изоставиха 6-месечното си бебе на стълбите в жилищен блок, преди това ходили при социалните. Когато им поискали данните, обаче, двамата избягали. Това съобщиха от социалното министерство във връзка със случая.

По данни на Дирекция "Социално подпомагане" - Люлин, бащата ги посетил на 9 октомври, около 17:00 часа. Заявил, че иска да изостави детето си, тъй като майка му и сестра му тормозят майката на детето, защото то много плаче и това им нарушава спокойствието. При посещението си той е бил заедно с майката на бебето. Когато служителите на ДСП са ги помолили да удостоверят самоличността си, двамата са напуснали дирекцията заедно с детето, без да предоставят повече информация.

По-късно същия ден (около 21:50 часа) в отдел „Мобилна работа с деца в риск“ към ДСП-Оборище постъпва сигнал от 9-то Районно управление към СДВР, че е изоставено бебе на възраст около 6-7 месеца в столичния ж.к. "Люлин", уточняват от пресцентъра на МТСП. Според данните от сигнала, детето било оставено пред вратата на апартамента на неговия дядо, в детска кошничка, с бележка "Ние не можем да го гледаме, по-добре социалните".

При пристигане на социалните работници от Отдел „Мобилна работа с деца в риск“ около 22:20 ч. на адреса са присъствали патрул от 9-то РУ, криминална полиция, спешна помощ и няколко съседи. Бебето е било прегледано от екипа на Спешна помощ и медиците са установили, че то е клинично здраво, добре развито за възрастта си и без видими следи от насилие. Детето е транспортирано от Спешна помощ и социалните работници в Дом за медико-социални грижи. Лелята на детето по бащина линия е разказала, че неговите родители живеят с нея и майка й, като двете заедно се грижат за него.

От събраната информация по случая става ясно, че родителите са получили еднократна помощ за раждане на дете. Социалните работници са ги посъветвали да подадат заявление за отпускане на месечни семейни помощи за детето, но до момента те не са направили това. Междувременно станало ясно, че на бащата на детето са регистрирани 4 фирми в качеството на управител. Прокуратурата ще извърши проверка дали не става въпрос за злоупотреба с човек в неравностойно положение.

"Социалните работници ще окажат подкрепа на детето и родителите му като насочат семейството към подходящи социални услуги – консултация с психолог, консултации за правилно отглеждане на детето. В случай на необходимост ще се търсят възможности за предприемане на подходяща мярка за закрила на детето, като приоритетно ще се проучат възможности то да остане в семейството. Социалните работници проучват и възможностите за допълнително социално подпомагане на домакинството", посочват от пресцентъра на социалното министерство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега