Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители предлагат отпадане на срока на ученическите карти за градския транспорт

Родители предлагат отпадане на срока на ученическите карти за градския транспорт

През по-голямата част от учебната година лимитът е достатъчен, а през някои месеци дори е излишен.

Родители предлагат отпадане на срока на ученическите карти за градския транспорт. Новият електронен формат дава възможност за 90 пътувания с валидност от 1 месец. След това пътниците могат да заредят допълнителен кредит, като всеки билет се таксува на намалена стойност от 70 стотинки.

През по-голямата част от учебната година лимитът е достатъчен, а през някои месеци дори е излишен. Такъв е случаят с януари т.г., когато извънредната дървена ваканция продължи почти до средата на месеца. Така родителите заплатиха пълна карта, но децата почти не я използваха.

Именно това стана причина бургазлийката Мария Джованова да се обърне към "Бургасбус" и Общински съвет с предложение срокът на картите за ученици да отпадне. Така децата ще могат да изразходват 90-те си пътувания и да презаредят картата си след изчерпването му.

"Този казус ще се повтаря при всяка ваканция на учениците, т.е. ние ще плащаме за пътувания, които няма да се състоят. Аз не съм съгласна да плащам за нещо, което няма да се използва. Същото ще стане и през лятната ваканция, когато учениците няма да пътуват толкова често, но ще са принудени да си купят карта за 90 пътувания", пише в официалното си писмо до ОбС Джованова.

В случай, че съветниците сметнат отпадането на срока за неподходящо решение на проблема, бургазлийката апелира да се потърси друг вариант, който да не ощетява нито една от страните. От техническа гледна точка би трябвало отменянето на валидността да е възможно. По този начин ученическите карти ще работят като обикновените карти с електронно портмоне, но пътуванията ще се таксуват на по-ниска цена.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега