Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

САЩ атакува сирийска военновъздушна база

САЩ атакува сирийска военновъздушна база

Заповедта за нападението е била издадена от президента Доналд Тръмп.

САЩ атакува сирийска военновъздушна база с военни крилати ракети Томахоук. Заповедта за нападението е била издадена от президента Доналд Тръмп, в отговор на атака с химическо оръжие, за която се смята, че е дело на президента Башар ал-Асад.

Общо 59 ракети са намерили целта си в 4:40 часа местно сирийско време тази сутрин, докладват от военноморските сили на САЩ. Поразени са летателни апарати, хангари, бункери и радари, допълват от армейския пресцентър. Атаката е планирана като еднократен акт и не се очаква ескалиране от страна на САЩ. Съюзниците на страната са били уведомени предварително за нападението. Поводът е химическата атака, която отне живота на най-малко 70 души, сред които жени и деца, на 4-и април в сирийската провинция Идлиб.

По данни на сирийската армия, при снощната атака са загинали шестима души, предава Ройтерс. Според някои източници животът си са изгубили най-малко четирима военни, сред които висш офицер. Конгресът на САЩ подкрепи президента, но с предупреждението, че подобни импулсивни атаки, без консултация с конгресмените, могат да доведат до нежелана война.

Турският президент Ердоган изрази принципна подкрепа към Тръмп и снощната атака. Същото направи и британският парламент. На другия полюс остана Иран. Властта посочи, че това може само да усложни обстановката в Сирия и региона. Руският президент Владимир Путин също осъди атаката и определи нападението като "нарушение на международните закони". Той посочи, че то е накърнило дълбоко отношенията между Русия и САЩ.

Френският външен министър Жан-Марк Ейро коментира, че използването на химично оръжие е военно престъпление и като такова трябва да бъде наказано. Той посочи, че подкрепата към Ал-Асад е безсмислена, а режимът му трябва да бъде съборен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега