Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СБЖ се обяви в подкрепа на бургаски медии, дадени под съд

СБЖ се обяви в подкрепа на бургаски медии, дадени под съд

Повод за публикуването на официалната позиция на организацията е иск срещу сайта „Бургас нюз“.

Съюзът на българските журналисти се обяви в подкрепа на бургаски медии, дадени под съд. Повод за публикуването на официалната позиция на организацията е иск срещу сайта „Бургас нюз“. Ето и какво гласи декларацията на СБЖ*:

"П О З И Ц И Я

Съюзът на българските журналисти (СБЖ) е обезпокоен от съдебните дела, заведени срещу сайта „БУРГАС НЮЗ”  и други регионални бургаски медии от Петър Низамов.

Ние вярваме, че журналистите, които са спазили буквата и духа на Етичния кодекс на българските медии, но са преследвани в съда от трети страни заради техни публикации, трябва да бъдат подкрепяни.

СБЖ   остро осъжда опитите да се възпрепятства свободата на словото и да се пречи на журналистите, които предоставят достоверна информация на обществото.

СНЕЖАНА ТОДОРОВА,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА СБЖ"


Екипът на Информационен сайт „PoligrafF.net“ се присъединява към СБЖ, в защита на свободата на словото и в подкрепа на колегите от бургаската журналистическа гилдия. Редакцията ни също е обект на сходно съдебно дело, заради публикация, излязла на страницата ни преди повече от пет години.

Журналистите в България и по света не трябва да се чувстват застрашени или виновни, заради това, че изпълняват съвестно професията си. Нашата мисия е да информираме, да отразяваме както положителните тенденции, така и негативните явления и прояви в обществото.

Използването на правосъдната система като оръжие срещу хората, поели ангажимента открито да отразяват действителността, е недопустимо.


* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега