Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Саватева за медийния регистър: Нужна е широка информационна кампания

Саватева за медийния регистър: Нужна е широка информационна кампания

"Важно е да има активна информационна кампания за реда и начина на обявяване на доставчиците на медийни услуги, защото смисълът на приетите през ноември законовите промени е да се извадят на светло собствениците. А не да се глобяват медии за неподадени или непълни декларации“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Диана Саватева по време на парламентарен контрол.

"Важно е да има активна информационна кампанияза реда и начина на обявяване на доставчиците на медийни услуги, защотосмисълът на приетите през ноември законовите промени е да се извадят на светлособствениците. А не да се глобяват медии за неподадени или непълни декларации“.Това заяви народният представител от ГЕРБ Диана Саватева по време напарламентарен контрол. Тя постави въпрос към министъра на културата Боил Бановотносно създаването на публичен регистър Саватева,която е и зам.-председател на парламентарната Комисия по култура, подчерта, че тематазасяга много широк кръг хора - журналисти, собственици на медии, потребители наинформация. 

„Системата е готова чисто технически, но предстоиокончателно приемане на Наредбата и одобряване, за да се изчисти ред, по койтоще се подават тези декларации. Целта е една – да се получи покаже кой седи задсъответните медии. Необходима е информационна кампания от страна наМинистерството на културата, за да бъдат доставчиците наясно как да попълватдекларациите, така че да са валидни. Ако не съдържа необходимите реквизите, тяняма да е валидна. Надявам се в оставащо време за пълно заработване нарегистъра да бъде проведена широка кампания“, заяви бургаският депутат.

Подумите на министър Банов системата за подаване на електронни декларации наразпространителите и доставчиците на медийни услуги вече функционира. До 20февруари тя е била в тестови режим. Той припомни, че бе въведено задължение ежегоднода се подават декларации до 30 юни в Министерството на културата.

„Визпълнение на законовите промени бяха изработени образци на декларации, те саутвърдени и налични онлайн. Изготвен е проект на Наредба и е публикувана за общественообсъждане. За осигуряване на автоматизирано управление на процеса надеклариране се изработва електронна пътна карта в момента. Алтернативен модел еподаването на електронните декларации и чрез електронната поща на ведомството“,допълни Банов.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега