Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Сарафово" посреща Никулден с нов параклис

"Сарафово" посреща Никулден с нов параклис

Той ще носи името "Свети Николай Чудотворец".

Бургаският квартал "Сарафово" ще посрещне Никулден с нов параклис. Той се намира на рибарското пристанище и носи името "Свети Николай Чудотворец". Православният параклис ще бъде осветен на самия Никулден. Службата ще започне в 14:30 часа. След нея, в 15:30, започва музикален концерт, посветен на Никулден.

На сцената ще се представят Фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев" и оркестър "Комити" с ръководител Ангел Иванов и певицата Валя Грозева. С поп и рок изпълнения Даниела Павлова и Таня Иванова ще допълнят музикалната програма. За доброто настроение на всички гости са осигурени 300 порции риба и 150 литра вино. Празникът ще завърши с пищна заря, която започва в 18:00 часа.

Православният параклис е изграден с дарение на жител на квартал "Сарафово". Близо до брега на морето и пристана, той ще е място за молитва, която рибарите и моряците ще отправят преди да влязат в морето. Изграждането на параклиса е и своеобразно отдаване на почит към свети Николай Чудотворец, който е закрилник на Бургас.

Новият параклис ще е красиво допълнение към цялостния облик на модерното рибарско пристанище, което беше открито преди няколко години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега