Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Саудитска Арабия искала да инвестира в 5-звездни хотели в България

Саудитска Арабия искала да инвестира в 5-звездни хотели в България

През миналата година броят на посещенията на граждани от Саудитска Арабия в България бележи ръст от 78% спрямо 2015 г.

Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в5-звездни хотели в България и иска да участва активно с вложения в страната ни.Това стана ясно по време на визитата на българската правителствена делегация в азиатското кралство.

"Държавата ви има голям потенциал не само за инвестиции в туризма, но и въввсички сектори на икономиката“. Това каза на министъра на туризма НиколинаАнгелкова в Рияд Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин АбдулазизАл-Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия и председател на Комисията потуризъм и национално наследство на държавата.

Престолонаследникът посочи, че България се промотира като атрактивна туристическа дестинация. През миналата година броят на посещенията на граждани от Саудитска Арабия в България бележи ръст от 78% спрямо 2015 г., отчитат от Министерството на туризма. Регистрирано е и сериозно увеличение на пътуванията на българи в арабската страна, посочи по време на срещата Николина Ангелкова.

Това обуславя едно бъдещо задълбочаване на партньорството, включително и на развитие на инвестициите. Ангелкова представи пред принца Картата на инвестиционните проекти в туризма в България, като наблегна на иновативните типове туризъм - СПА, здравен и др.

Колкото до бизнеса, българският представител изброи и някои от най-големите предимства на страната ни за инвеститорите - нормативна база, която насърчава големите инвеститори, 10% ставка на корпоративния данък, 10% данък общ доход, ръстна БВП от 3,4% за 2016 г.

На срещата бе договорено да бъдат организирани работнигрупи в областта на туризма. Представители на арабската държава ще иматвъзможност да посетят България, за да се запознаят с опита на страната ни вразвитието на сектора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега