Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Световноизвестният тенор Калуди Калудов влиза в образа на Дон Карлос

Световноизвестният тенор Калуди Калудов влиза в образа на Дон Карлос

Тази събота операта „Дон Карлос” ще изведе на сцената на Летния театър цяло съзвездие от оперни таланти. Невероятните гласове на тенора Калуди Калудов, баса Ивайло Джуров и сопраното Йоана Железчева ще разкрият пред зрителите любовта, саможертвата и изпепеляващата ревност в кралския двор на Испания през XVI в.

Тази събота операта „Дон Карлос” ще изведе на сцената на Летния театър цяло съзвездие от оперни таланти. Невероятните гласове на тенора Калуди Калудов, баса Ивайло Джуров и сопраното Йоана Железчева ще разкрият пред зрителите любовта, саможертвата и изпепеляващата ревност в кралския двор на Испания през XVI в.

Операта от  Верди е част от  афиша на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2015 и ще бъде представена на 22 август, от 20:30 часа. В ролята на инфанта на Испания Дон Карлос, който е влюбен в младата жена на баща си, ще видим големия Калуди Калудов. Крал Филип II ще бъде изпълнен от Ивайло Джуров, а в нежната Елизабет, която владее сърцата и на двамата, ще се превъплъти неземната Йоана Железчева.

Ролята на принцеса Еболи, която от своя страна обича Дон Карлос, но прелюбодейства с краля, е поверена на прекрасната Даниела Дякова. Маркизът на Поса ще бъде изпълнен от Нико Исаков, а Великият инквизитор от Димитър Станчев. Басът Делян Славов ще влезе в ролята на монаха, който вдъхновява Дон Карлос. Режисьор на представлението е Нина Найденова, а диригент Ивайло Кринчев. Автентичните костюми са дело на Цветанка Петкова-Стойнова, а сценографията е една от най-забележителните работи на покойния й съпруг Борис Стойнов.

Благодарение на невероятните декори и облекла, публиката ще съпреживее драматизма на събитията от онова време и дори ще може да усети жегата от пламъците на кладата. Безсилен пред платоничната любов, пламнала между сина и съпругата му, крал Филип II ще реши да си отмъсти, като ги изгори. За това си решение той ще получи благословията на Великия инквизитор, но каква ще е развръзката, ще разберем в събота вечер. Гостуването на Калуди Калудов на бургаска сцена е събитие за любителите на красивата музика.

Когато  не пее на най-големите сцени в България, тенорът  обира аплодисментите на публиката във виенската Щатсопер и в Ла Скала в Милано. За да се подготви за ролята си на Дон Карлос,  певецът пристигна в Бургас още в началото на седмицата, придружаван от съпругата си Ана Дитри. За последен път „Дон Карлос” е игран в същия звезден състав през лятото на 2012 година. На 24 август остро сменяме настроениeтo  и жанра, защото е време за „Ах, този… мюзикъл!”.

В понеделник дамите в публиката ще имат основателна причина да ахнат, понеже  на сцената ще излязат двама истински джентълмени – Орлин Горанов и Орлин Павлов, при това в компанията на красивото сопрано Еделина Кънева. Тримата, заедно с оркестъра и хора на Държавна опера – Бургас, ще представят фрагменти от известни мюзикъли.

Концертът е с начален час 20:30 часа в Летния театър. Досега „Ах, този… мюзикъл!” е представян два пъти пред бургаска публика, при това при огромен интерес. Всички представления в афиша на Бургаски музикални празници  се организират съвместно от Държавна опера-Бургас и Община Бургас в памет на големия маестро Емил Чакъров. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега