Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Свободен вход за Нощта на музеите в Бургас

Свободен вход за Нощта на музеите в Бургас

През тази година в нощта на музеите в Бургас отново при вход свободен четирите бургаски културни институции ще приемат посетители.

През тази година в нощта на музеите в Бургас отново при вход свободен четирите бургаски културни институции ще приемат посетители. В събота от 18.00 до 00.00 часа бургазлии и гостите на града може да видят:

Археогогически музей (бул. Алеко Богориди 21)

Откриване на Нощта с изложбата "Магията на керамиката във форми и цветове" от 18.30 часа.

Етнографски музей (ул. Славянска 69)

Вечеринка в Бракаловата къща – посветена на бургаските дами от началото на миналия век. Ще звучат любими стари градски песни. Посетителите ще имат възможност да се фотографират в атмосферата от края на ХІХ и началото на ХХ век

Желателно е да се явите в подходящи ретро тоалети или поне с шапки, шалове или други аксесоари, напомнящи за отминали времена. Предвидена е и изложба „Лазарски китки", която ще представи най-оригиналните творби от Общинския конкурс „Лазарска китка”, проведен през Април 2013г.

Природонаучен музей (ул. Фотинов 30)

Постоянна експозиция – над 2000 експоната, над 400 фотографии, рисунки и карти. Трите етажа на експозицията са озвучени с природни звуци. Гостуваща изложба на РИМ-Русе „Сенки в скалите п- минерали и биоразнообразие“. В изложбата са засегнати единадесет различни теми, от произхода на планетата Земя до индустрията и екологията.

Акцентът е върху минералното богатсво и видовете скали, свързани с живота на всички живи същества по много и различни начини – произход на скалите, местообитанията на растенията и животните, употребата на суровините във всекидневието и в различните индустрии. В изложбата са показани 85 експоната – скални образци, минерали и фосили, както и изходни суровини от каолинодобива. Ще бъдат изложени фосили на мекотели отпреди 35-36 млн. години /неозойската ера, неогенски период, еоценска епоха/. Видът им ще бъде определен по-късно от специалисти в БАН. Находката е намерена в края на март 2013 г. при изкопни работи за новата канализация в бургаския квартал Горно Езерово.

Исторически музей (ул. Лермонтов 31)

"Те защитаваха честта на България" – по повод 100 години от обявяване на Балканската война 1912 – 1913 г. ще бъде представена в електронен формат военноисторическа карта, проследяваща пътя на 24 пехотен Черноморски полк.  Изложбата „100 години музейно дело в Бургас” – илюстрира историята и развитието на Бургаския музей от създаване на Археологическо дружество „Дебелт” през 1912 г. до днес

С неизменен интерес от страна на посетителите се отличават постоянните колекции на музея – „Българско възрожденско християнско изкуство” и „Спасени съкровища на европейското изящно изкуство – 18 – нач. на 20 в.”

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега