Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седем вредни хигиенни навици, които трябва да забравите

Седем вредни хигиенни навици, които трябва да забравите

Кой ли не мечтае за красива и удобна СПА баня, като извадена от списание. И в действителност постигането на ефекта “уау” не е задължително да бъде трудно и/или твърде скъпо. Остава обаче въпросът за поддръжката на този оазис. В действителност всеки от нас има някои вредни навици, свързани с хигиената, които трябва да забрави, за да бъде поддържането на тоалета правилно, а банята - чиста и здравословна.

Кой ли не мечтае за красива и удобна СПА баня, като извадена от списание. И в действителност постигането на ефекта “уау” не е задължително да бъде трудно и/или твърде скъпо. Остава обаче въпросът за поддръжката на този оазис. В действителност всеки от нас има някои вредни навици, свързани с хигиената, които трябва да забрави, за да бъде поддържането на тоалета правилно, а банята - чиста и здравословна.

1. Когато говорим за лицето Ви - забравете измиването под душа! Обикновено вземаме душ с далеч по-гореща вода, отколкото тази, която използваме, за да се мием сутрин. А това уморява и изтощава нежната кожа на лицето, пише “Brightside”. Затова, оставете измиването за мивката, или намалете градусите на душа. Така ще излизате от банята не само чисти, но и освежени.

2. Забравете за ароматизираните течни сапуни. Да, те ухаят и изглеждат много шик, но могат да раздразнят и изсушат кожата, особено тази на лицето. Вместо това изберете калъп без аромат или такъв от естествени съставки. Между другото, и те могат да изглеждат много добре и да допринасят за атмосферата в банята.

3. Забравете сапунерките, в които калъпчето подгизва от вода. В ръбчетата им се събират течности и се развъждат плесени и бактерии. Спрете се на сапунерка, която позволява на водата да се оттича, а сапунът изсъхва бързо. Така хем ще спестите от продукта, хем той ще запази добрия си вид, вместо да се разкашка, хем ще предотвратите образуването на мухъл.

4. Банята е най-влажното и топло помещение у дома. Съвсем естествено е и любимото място на плесените. Затова е важно да подменяте гъбата си редовно - поне веднъж месечно. Не дръжте самобръсначките, луфата, четката, в района на душа. Най-добре сушете изтривалките на терасата, след като ги преперете с хладка вода. Да, това отнема време и може да е малко досадно, но то ще направи хигиенната Ви рутина по-здравословна, а банята - по-красиво и чисто място.

5. Редовно подменяйте самобръсначките си, вместо да чакате да станат напълно неизползваеми. Това приспособление също развъжда микроорганизми, плесени и други неприятни форми на живот. Само че щом се притъпи острието, то започва да раздрасква кожата. Дори да не виждате някакви рани, микроскопичните драскотини са там, а микроорганизмите остават в тях. Това води до раздразнения и възпаления.

6. Козметиката отдавна не е запазена марка на дамите. А хидратацията на кожата, особено след горещ душ, е от особено значение. Затова, момчета, дори и Вие, не пропускайте козметичните продукти. Най-добре е те да се използват минути след като излезете от банята. Същото важи и за ролоните и другите продукти, които се абсорбират по-лесно от прясно измитата кожа.

7. Не забравяйте краката! Повечето хора си мислят, че понеже те понасят най-много вода и почистващи продукти, старателното им измиване е излишно. Но това не е така. Причината да развиваме гъбички, мазоли и други проблеми по ходилата отчасти е и хигиената. Затова, следващия път под душа, дарете краката си с малко внимание. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега