Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Слави Томов представя "Разходката" на Роберт Валзер на 6 юли

Слави Томов представя "Разходката" на Роберт Валзер на 6 юли

Запознайте се с любимия автор на Франц Кафка и Херман Хесе.

Тази събота (6 юли), от 17.00 часа, бургаският писател Слави Томов ще представи "Разходката" на Роберт Валзер в Дома на писателя. Добре дошъл е всеки, който желае да узнае повече за този любим на Франц Кафка и Херман Хесе автор.

"Ужасява ме мисълта, че бих могъл да имам успех в света" - думите принадлежат на Роберт Валзер, швейцарски белетрист, поет, драматург и есеист. Роден е през 1878 г. в Бил, кантон Берн. Романите на Роберт Валзер "Семейство Танер", "Помощникът" и "Якоб фон Гунтен", публикувани между 1907 и 1909 година, образуват автобиографичен триптих, в който писателят пресъздава своите младежки дни чрез образи, представителни за цяла една социална прослойка. Това е прослойката на "безделниците, скитниците и мечтателите", които се чувстват отхвърлени от обществото и не намират място в една враждебна действителност.

Героите на Валзер живеят извън нормите на буржоазния морал, те са странници в този свят и гледат на него с удивени детски очи. Значението на Роберт Валзер като писател пораства извънредно бързо след Втората световна война. Сред възхвалите за него, написани от Валтер Бенямин, е тази, че разказването му е необичайно нежно, но и ни изправя пред най-омайващата езикова разпуснатост.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега