Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След теча на данни от НАП експерти отговарят: Има ли риск някой да тегли кредит на наше име

След теча на данни от НАП експерти отговарят: Има ли риск някой да тегли кредит на наше име

Има ли опасност да се окажем длъжници?

Възможно ли е заради теча на данните от НАП да се стигне до ситуацията, в която да бъде изтеглен кредит от наше име и така да се окажем длъжници? Според експертите Николай Цветанов, председател на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране, и кредитният анализатор Тихомир Тошев няма сериозен риск за това.

"Идентификацията на потребителите се случва на няколко нива и информацията, която се събира е много повече от тази, която е изтекла от Агенцията. Един етап от идентификацията е среща лице в лице между потребител и кредитор. При онлайн кредитите важи абсолютно същият принцип. Има един момент, при получаване на сумата, при който има физическа среща с кредитора”, коментира Николай Цветанов в ефира на NOVA.

"Процедурата при лизинг и потребителски кредит е още по-тежка. Проверката на личните данни се осъществява два пъти. Първата е, когато подаваме искането за лизинг или кредит, втората е при подписването на договора", добави кредитният анализатор Тихомир Тошев. Все пак, експертите съветват да не споделяме личните си данни.

"Трябва да внимаваме навсякъде, където ни искат лични данни, без ясна аргументация. Винаги има хора, които се опитват да се възползват от дадена ситуация. Не споделяме нашите данни с хора, които не сме сигурни, че ще ги използват правилно", съветва Тошев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега