Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сливенската окръжна прокуратура се самосезира за терена на Летище "Бършен"

Сливенската окръжна прокуратура се самосезира за терена на Летище "Бършен"

Сливенската окръжна прокуратура се самосезира за терена на Летище "Бършен". Причината са публикации в онлайн медии, твърдящи, че в Наредбата за местните такси на община Сливен са определени такси за използване на летището, включително за автомобилни състезания. Акцентира се върху факта, че през февруари т.г. при подобна гонка са загинали двама мъже.

Сливенската окръжна прокуратура се самосезира за терена на Летище "Бършен". Причината са публикации в онлайн медии, твърдящи, че в Наредбата за местните такси на община Сливен са определени такси за използване на летището, включително за автомобилни състезания. Акцентира се върху факта, че през февруари т.г. при подобна гонка са загиналидвама мъже.

Извършена е проверка, която е установила,че на сайта на ОС-Сливен е поместена Наредба за определянето и администриранетона местните такси и цени на услуги и предоставени права на територията наобщина Сливен. Съгласно тази Наредба се събират такси за използване на спортносъоръжение мотополигон  „Бършен“ (както еопределено в наредбата) - за ползване с летателни апарати, за мотокрос, зауправление на пистови мотори, за екстремно шофиране, за DRAG и DRAIF и др.

Образуванатаот Окръжна прокуратура - Сливен проверка има за цел да установи дали са спазенинормите за управление на имотите - общинска собственост, специфичнитеизисквания, регламентиращи организирането и провеждането на автомобилни и мото  състезания, безопасността и сигурността награжданското въздухоплаване и др.

Наоснование чл.145, ал.1, т.1 от Закона за съдебната власт, кметът на ОбщинаСливен е задължен да изпрати в Окръжната прокуратура всички  документи свързани с горепосочения имот, кактои всички разрешителни за състезания (при наличие на такива).

Документите трябвада бъдат изпратени до 10.03.2016г., след което ще предстои анализ на същите отстрана на Прокуратурата.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега