Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Собственици на заведения вдигат протест "Няма да сме тихи"

Собственици на заведения вдигат протест "Няма да сме тихи"

В 3 следобед те ще вдигнат шум срещу Закона на Валери Симеонов.

"България веселбите, празненствата, концертите и танците вече са забранени! След приемането на новия Закон за защита от шума, всички заведения - ресторанти или дискотеки, градини или открити плажни барове трябва да затварят в 22.30 часа. Държавата не може да ви забранява, да се усмихвате, да се веселите или да пеете. Ние от Българската асоциация на заведенията няма да бъдем тихи и послушни". С тези думи собственици на ресторанти и барове мобилизират хора от бранша и граждани да се съберат, за да вдигнат шум, при това точно в 15:00 часа утре (27-и юни), пред Президентството.

Исканията ще бъдат държавният глава Румен Радев да наложи вето върху новия Закон за защита на шума на Валери Симеонов, който бе приет преди по-малко от седмица. Припомняме Ви, че измененията въвеждат абсолютна забрана за вдигане на шум от 14 до 16 часа и от 23 часа вечерта до 8 сутринта. Ограниченията важат за всички дни през седмицата, а не само за събота и неделя и ще се прилагат на територията на цялата страна.

Организаторите на протеста от БАЗ посочват, че "прилагането на закона ще доведе до големи икономически загуби за целия туристически сектор, ще се легитимира приемането на закони без да се прави предварителна оценка на въздействието им и най-вече се нарушава нормалната логика на живота на хората в България".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега