Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на деветима от участниците в групата за рекет

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на деветима от участниците в групата за рекет

Ръководителят и двама участници са обявени за издирване.

Всички участници от престъпната група, задържана вчера, за които са събрани доказателства, са задържани. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева на брифинг днес. Обвинения са повдигнати на деветима души, трима от тях - ръководителят и двама членове, един от които общински съветник – са обявени за издирване и обвинени задочно.

Тя подчерта, че прокуратурата е предприела всички необходими мерки по линия на международното правно сътрудничество да бъде установен и изправен пред българското правосъдие и соченият за ръководител на групата - Димитър Желязков, по прякор Очите. За него било ясно, че към момента на реализиране на операцията се намира извън територията на страната.

Изяснен е основният механизъм на действие на членовете и ръководителя на групата – те са установявали търговски дружества, развиващи успешен бизнес на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, от които искали „такса спокойствие“. Онези, които отказвали да плащат, са били мотивирани чрез палежи на автомобили, нанасяне на телесни повреди и други начини.

При реализацията в Бургас, София, Ямбол и Слънчев бряг са извършени претърсвания на около 30 адреса, на моторни превозни средства, както и лични обиски. Множество веществени доказателства са иззети и приобщени към делото – към 90 000 лева; луксозни автомобили; два газови пистолета, преработени в бойни; бронежилетка; част от автомат; наркотични вещества, конкретизира наблюдаващият делото прокурор Евгения Станкова.

Пред съдия от Специализирания наказателен съд са проведени разпити на свидетели. Установени са шестима потърпевши от дейността на организираната престъпна група, като работата и в тази посока продължава.

Задържани с полицейска мярка до 24 часа са били общо 20 души. На деветима от тях са повдигнати обвинения. Предстои Специализираната прокуратурата да внесе искане на петима да бъдат наложени постоянни мерки „задържане под стража“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега