Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова канализация, спортна площадка и ремонт на читалището в Банево през 2014-а

Нова канализация, спортна площадка и ремонт на читалището в Банево през 2014-а

Строителните дейности по полагане на новата ВиК мрежа в бургаския квартал Банево продължават и през 2014. След приключването им ще бъдат асфалтирани всички улици, под които преминават тръбите. Това съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева при общественото обсъждане на проектобюджет 2014.

Строителните дейности по полагане на новата ВиК мрежа вбургаския квартал "Банево" продължават и през 2014. Следприключването им ще бъдат асфалтирани всички улици, под които преминаваттръбите. Това съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева при общественото обсъжданена проектобюджет 2014.

Ремонтще бъде извършен във вътрешните помещения на обновеното и санирано през 2013-тагодина читалище на "Банево". Той ще включва нов окачен таван с осветление и новомебелно оборудване. Новият пенсионерски клуб в квартала също ще бъде обзаведенспоред нуждите на възрастните хора. През 2014 г. ще бъде изградена спортнаплощадка за младите с изкуствено покритие, осветление, трибуни и ограда.

Другважен и мащабен проект, който продължава е консервацията, реставрацията исоциализацията на древния град Акве Калиде - Термополис. През 2014 г. ще бъдевъзстановена в пълния си блясък банята на Сюлейман Великолепни от 16-ти век ище бъде отворена за посещения. Археологическите проучвания в района на древнатаримска баня ще продължат. Близо до термите ще има музеен комплекс, а районът щебъде благоустроен и ще се превърне в атрактивна туристическа дестинация.

По-честосметоизвозване, увеличаване на автобусните курсове до казана и нови огражденияна гробищния парк, са исканията на жителите на "Банево". Предложенията ще бъдатвзети под внимание преди проектобюджета да бъде гласуван от Общинския съвет.

Активнов общественото обсъждане се включиха главният експерт на кв. "Банево" МанчоДончев, общинският съветник Димитрина Буланова, Мариян Ангелов - началник отдел"Общофункционален контрол" в Община Бургас, омбудсманът ТаньоАтанасов и представители на фирмите по поддръжката и сметопочистването.

Публичните обсъждания на Бюджет 2014 продължават с жителите на кв. "Ветрен".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега