Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стани врабчеброец на 18-и май

Стани врабчеброец на 18-и май

Това е мотото на тазгодишната кампания за преброяване на врабчетата.

За трети път доброволци от цялата страна ще имат възможността да се включат в кампанията „Ние броим врабчетата“ на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Тази година мотото е "Стани врабчеброец". Самата инициатива пък ще се проведе на 18 май, между 9:00 и 12:00 часа.

Всеки, който може да отдели 10 минути в съботния ден, ще помогне много за събирането на данни, които проследяват тенденцията в числеността на врабчетата и тяхното разпространение в населените места.

Да се броят врабчета не изисква специални знания и умения. Преброяването на малките „градски разбойници“ става лесно и бързо, посочват организаторите на кампанията. Врабчетата могат да се броят на улицата, в двора на къщата ни, в близкия до дома ни парк или градина, в съседното училище или детска градина. Водещо и важно е мястото да бъде удобно за броящия врабчета. Необходимо е още врабчеброеца да разполага с мобилен телефон, таблет или друго устройство с достъп до интернет.

Всеки може да се присъедини към семейството на врабчебройците, което в момента има 1614 членове, като посети сайта vrabcheta.bg и от менюто „Включи се“ да се регистрира. Колкото по-голямо става семейството на броящите врабчета в България, толкова повече информация ще може да бъде събрана от различни населени места в страната, с участието на доброволци.

Всеки регистрирал се на сайта vrabcheta.bg и участвал в броенето, има шанс да спечели специална разходка за наблюдение на птици с опитен водач по алеята на птиците в Южен парк, София, за 15 свои приятели, близки или колеги. Тегленето на наградата ще се проведе на 31 май.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега