Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стефка Стоева: Забраната за огласяване на екзитполове в деня на вота трябва да отпадне

Стефка Стоева: Забраната за огласяване на екзитполове в деня на вота трябва да отпадне

Друго предложение за промяна в Изборния кодекс, което Комисията отправя, е между двата тура на местните избори да има минимум две седмици.

Забраната за огласяване на екзитполове в деня на вота трябва да отпадне. Това мнение изрази председателят на Централната избирателна комисия - Стефка Стоева в интервю за в-к "24 часа". Като основен мотив за това е, че забраната има обратен ефект.

"На първия тур на местните избори получихме около 30 сигнала за нарушаване на забраната за огласяване на изборните резултати. Това сочи, че забраната се нарушава масово и едва ли е оправдано практическото й съществуване. Данните от социологическите проучвания се представят, без да се съобщават изготвилите ги агенции, и голяма част от резултатите се публикуват в социалните мрежи, които ЦИК не може да контролира. Така се стига до неравнопоставено положение на различните медии", коментира Стоева.

Друго предложение за промяна в Изборния кодекс, което Комисията отправя, е между двата тура на местните избори да има минимум две седмици. Причината била, че краткият срок поставя чисто физически и практически затруднения пред изборния процес.

" Изборните резултати се обявяват в сряда, до четвъртък трябва да се отпечатат новите бюлетини и в петък да се доставят до секциите. Това е изключително кратък срок, който създава огромно напрежение, а и в много държави - членки на Европейския съюз, той е доста по-дълъг", обясни Стоева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега