Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Строят нов туристически информационен център в сърцето на Бургас

Строят нов туристически информационен център в сърцето на Бургас

Очаква се обектът да отвори врати в началото на активния летен сезон.

В Бургас започна строежа на нов туристически информационен център (ТИЦ). Той ще се намира на ъгъла на улиците „Александровска“ и „Богориди“, в самото сърце на града. Новият туристически център ще е временна посторйка, изградена с минимален бюджет. Очаква се строително-монтажните дейности да приключат до края на май, така че обектът да отвори врати в началото на активния летен сезон.

Поводът за изграждането на новия ТИЦ е очакваният увеличен туристопоток в региона, който е резултат от новите нискотарифни полети. Хората, които използват такъв тип компании, са млади семейства и приятели. Те често пътуват с децата си, отсядат на избраните от тях дестинации за няколко дни и прекарват времето си в посещение на туристически и културни забележителности.

Само преди дни Димитър Николов съобщи, че още една нискотарифна авиокомпания също ще извършва полети от 9 британски града до Бургас. Това са Белфаст, Бирмингам, Единбург, Глазгоу, Лийдс, Манчестър, Нюкасъл, Лондон, Брадфорд.  Това означава, че през следващата година в региона ще има повече английски туристи.

150 полета повече ще има през месец май т.г. до Бургас спрямо същото време на миналата. През месец април е отчетен 164 процента ръст на пасажерите, пристигнали на Летище - Бургас. Това увеличение вече се усеща и от местния бизнес в града. Стотици туристи от Полша, Литва, Латвия, Естония, Холандия и Израел вече посетиха Бургас, преди старта на летния сезон.

Идеята за изграждането и локацията е на общинските съветници Тодор Колев, Антон Вечерников и Юлиян Станков. Преди месец те сформираха екип с представители на общинската администрация и представиха идеята на кмета Димитър Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега