Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът освободи Япаджиев, но остави в ареста останалите трима кандидати от Несебър

Съдът освободи Япаджиев, но остави в ареста останалите трима кандидати от Несебър

Под стража остават кметът на Несебър Николай Димитров, Петър Тодоров и Георги Георгиев.

Апелативният специализиран съд остави в ареста кмета на Несебър четвърти мандат - Николай Димитров. Потвърдени са и мерките за неотклонение на Петър Тодоров и Георги Георгиев, обвинени заедно с него. Освободен бе Атанас Япаджиев. Потвърдено бе и освобождаването на Константин Лефтеров.

Над 7 часа продължиха пледоариите в съда в четвъртък. Основният свидетел на обвинението твърди, че по поръчение на Димитров са му били предадени 7 700 лева, с които трябвало да осигури най-малко 400 гласа в полза на кандидата за кмет, предимно от малцинствата. Димитров отрече да се е срещал със свидетеля и заяви, че в рамките на всичките си срещи, свързани с предизборната кампания, е бил придружаван от членове на предизборния си щаб.

Припомняме Ви, че в седмицата преди изборите, при акция на Специализираната прокуратура бяха задържани общо петима души - кандидатът за кмет на Несебър Николай Димитров, кандидатът за кмет на Свети Влас Атанас Япаджиев, както и кандидатите за общински съветници Константин Лефтеров, Петър Тодоров и Георги Георгиев. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група срещу изборните права. Първоначално от прокуратурата посочиха, че те “обещавали по 100 лева на гласоподавател”.

Четирима от петимата получиха постоянен арест като мярка за неотклонение дни преди вота. Лефтеров бе освободен "поради липса на доказателства" миналия петък, но днес прокуратурата поиска той отново да бъде задържан под стража.

По думите на Лефтеров и колегите му от “Движение 21”, става дума за нагласена атака срещу тях. Самият Николай Димитров пък опредени акцията като опит за намеса в изборите в Несебър. Зад него застанаха както от “Движение 21”, така и от БСП. В Несебър организираха и протестно шествие в подкрепа на кандидатите, в което се включиха хиляди жители на градчето.

Николай Димитров все пак бе избран за кмет, при това с голяма преднина от 59.49%. За него гласа си са дали 8 081 души или близо два пъти повече, отколкото за втория по вот - Атанас Терзиев.

Вчера в Община Несебър "Икономическа полиция" е иззела декларациите на всички задържани за 10 г. назад, предава bTV. На този етап прокуратурата не е подавала искане за отстраняването на Димитров от длъжност, което поставя казуса как, къде и дали изобщо той ще положи клетва като градоначалник. Ако до 6 месеца той не встъпи в длъжност, в общината ще трябва да бъдат насрочени нови избори.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега