Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът остави крадец в ареста

Съдът остави крадец в ареста

Окръжен съд – Бургас не уважи жалбата на Стефан Атанасов от с. Дебелт, с която иска да бъде изменена в по-лека наложената мярка за неотклонение задържане под стража.

Окръженсъд – Бургас не уважи жалбата на Стефан Атанасов от с. Дебелт, с която иска дабъде изменена в по-лека наложената мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебнопроизводство за това, че на 6 срещу 7 септември 2013 г. в с. Дебелт, общинаСредец, в съучастие с друго лице и при условията на опасен рецидив за Атанасовса отнели 140 лв. от владението на възрастна жена и хранителнипродукти от владението на възрастен мъж с намерение противозаконно да гиприсвоят като са употребили сила.

Според представените от разследванетодоказателства, те са влезли последователно в домовете на двама самотно живеещиграждани. В дома на стареца взели одеяло, покрили го с него и поискали да имкаже, къде държи парите си. След като не намерили пари те взели храната, скоято разполагал.

На 12.09.2013 г. Районен съд – Средец евзел спрямо Атанасов мярка за неотклонение задържане под стража. Впоследствиедосъдебното производство е прието от Окръжна прокуратура – Бургас, в чиятокомпетентност е разследването на грабежа, извършен при условията на опасенрецидив.         

Окръжен съд – Бургас установи, че обвиняемияте многократно осъждан и предвид това прие, че той е лице със завишена степен наобществена опасност. Съдът намери, че доказателствата по делото навеждат наизвод за авторство на задържания на престъпленията, в които е обвинен. Съдебниятсъстав прецени, че наличието на постоянен адрес не намалява опасността той дасе укрие или да извърши друго престъпление, намирайки се на свобода.  

Обърнато бе внимание на тежестта наизвършеното престъпление, неговата бруталност и цинизъм. Нападнатите и ограбенипострадали, са лица в напреднала възраст, самотно живущи и беззащитни. Съдътвзе предвид също, че законът допуска при деяние, извършено при условията наопасен рецидив, да бъде наложена най-строгата мярка за репресивна принуда. Стези аргументи Окръжен съд – Бургас, прие, че мярката за неотклонение задържанепод стража, взета спрямо обвиняемия, е правилно и законосъобразно постановена ия потвърди.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега