Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът постанови: Джонсън незаконно е преустановил дейността на Парламента

Съдът постанови: Джонсън незаконно е преустановил дейността на Парламента

Депутатите се връщат на работа!

"Решението на премиера Борис Джонсън да разпусне временно парламента е незаконно". Това постанови Върховния съд на Великобритания. Обявявайки решението, президентът на съда Лейди Хейл заяви, че "Ефектът на това решение върху основите на демокрацията е бил невъобразим".

Припомняме Ви, че докато се бореше за поста, новият обитател на “Даунинг стрийт” 10 обеща “Брекзит със или без сделка” в срока, определен при последните преговори между двете страни. За да улесни това, Джонсън поиска позволение от Кралица Елизабет ІІ да разпусне Парламента за срок от 5 седмици, в навечерието на новата дата за “развода” с ЕС - 31-ви октомври. Случаят влезе при върховните магистрати, след като съдът в Единбург постанови, че актът е незаконен, а Лондонският съд реши, че разпускането на парламента не е от компетенцията на съда.

Решението на Джонсън бе анулирано. Говорителят на Парламента Джон Беркоу коментира, че Народното събрание на Великобритания трябва незабавно да се събере за извънредно съвещание, предава ВВС. От кабинета на премиера все още не са коментирали решението. Междувременно обаче към "Даунинг стрийт" 10 започнаха да се отправят апели за оставката на Джонсън.

Политолози и анализатори определиха решението на Върховния съд като ярък знак за независимостта на съдебната система и върховенството на закона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега