Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Създадоха Национален съвет за овладяване на заболеваемостта от морбили

Създадоха Национален съвет за овладяване на заболеваемостта от морбили

Министерството на здравеопазването призовава родителите при всяко съмнение за морбили да се обръщат към общопрактикуващия си лекар.

Служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев издаде заповед за създаването на Национален координационен съвет за контрол и управление на увеличаващата се заболяемост от морбили. Новосформираното звено ще трябва да следи за развитието и разпространението на опасната болест и да предложи начини за ограничаването й. 

100 от общо 8 000 деца в пловдивския квартал "Столипиново" не са ваксинирани срещу морбили, паротит и рубеола, посочват от здравното министерство. Създадена е необходимата организация, така че те да бъдат имунизирани през следващите дни. Установените огнища са овладени, с което специалистите се надяват да предотвратят разпространението на опасната болест.

Това са първите мерки, взети от компетентните органи. Към момента потвърдените от Националната референтна лаборатория случаи на морбили са три и те ще бъдат изпратени в референтна лаборатория в Европа, за да се уточни откъде е пренесено заболяването. За други пет случая тепърва се чака потвърждение.

"Заболяването не е за пренебрегване, затова за него има и ваксина, и тя е включена в имунизационния календар. При тези свободни граници вирусът може да влезе отвсякъде, тъй като се предава по въздушно-капков път", обясни на медиите и.д. Главен държавен здравен инспектор д-р Радосвета Филипова.

Министерството на здравеопазването призовава родителите при всяко съмнение за морбили да се обръщат към общопрактикуващия си лекар.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега