Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

С 20 млн. лева осигуряват детегледачи за деца, които не са приети в ясла или детска градина

С 20 млн. лева осигуряват детегледачи за деца, които не са приети в ясла или детска градина

Осигуреното финансиране е в размер на 20 млн. лева, като при интерес то може да бъде и увеличено.

Между 1 500 и 2 000 семейства ще имат възможност да получат детегледач за период от 18 месеца по проекта "Родители в заетост". Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Осигуреното финансиране е в размер на 20 млн. лева, като при интерес то може да бъде и увеличено. Приемът на документи от страна на родители, чиито деца не са приети в ясла или детска градина, започва днес.

Подаването на заявлението не е обвързано с адресна регистрация, уточняват от социалното министерство. То може да бъде подадено във всяко едно бюро по труда в страната. До две седмица ще бъде готов и електронният вариант на заявлението за кандидатстване.

Изискванията към родителите, които кандидатстват по "Родители в заетост", е да бъдат в отпуск по майчинство за отглеждане на дете, ако са наети по трудово или служебно правоотношение, да са безработни или самонаети лица.

"Целта на проекта е да бъдат подпомогнати работещите хора, безработните и неактивни лица, които по някаква причина нямат възможност да запишат детето си в ясла или детска градина. Приоритет за нас са родителите на деца с увреждания, самотните родители, многодетните семейства", коментира зам.-министър Русинова.

Детето трябва да е на възраст от 0 до 5 години. Няма ограничение за наличието на родствени връзки между родителите и детегледача, нито ограничение по отношение на възрастта на детегледача. Изборът на детегледач ще бъде изцяло на семейството. Важно условие е родителят да докаже, че е направил постъпления да запише детето си в ясла или детска градина, но то не е било класирано.

Отговорността по контрола ще бъде на отделите "Закрила на детето". Детегледачът ще подписва трудов договор за 8-часов работен ден с Агенцията по заетостта и ще получава месечно възнаграждение в размер на минималната работна заплата. Договорът ще е с 6-месечен изпитателен срок, през който родителите имат право да го прекратят, ако не са доволни от грижите за детето си, обясни заместник-изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Татяна Пашинова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега