Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков: Бургас се нуждае от център за ранно детско развитие

Табаков: Бургас се нуждае от център за ранно детско развитие

"Борсите за реализация не са толкова ефективни".

"Децата в началния курс на обучение са много слабо професионално ориентирани. Говорил съм с много преподаватели и те смятат, че трябва да се направи център за ранно детско развитие, защото в момента борсите за реализация не са толкова ефективни". Това заяви кандидатът за кмет и настоящ общински съветник Живко Табаков в едно от редовните си студиа за консултации с гражданите по проблемите на Бургас. Тази седмица темата бе Образование.

По думите на Табаков, на Бургас му липсва категорична диференциация на отделните професионални училища. Той изрази мнение, че в момента администрацията няма необходимия диалог с бизнеса при разкриване на паралелки и специалности.

"Общински съвет и Общината през настоящия мандат имаше последователна политика по отношение на образованието, но смятам, че иновативното училище "Коджакафалията", което построихме в центъра на Бургас, не допринесе с нищо за децата в района. Напротив, то постави училищата в конкурентна среда.
При отварянето на ИТ гимназията никой не се допита до обществеността или до директорите в града дали такова училище трябва да бъде изградено. Ние вече имахме две средни училища - Механотехникума и Електрото, в които имаше специалности с такава насоченост", коментира още Табаков.

Освен това, кандидатът за кмет коментира, че вместо това, един от приоритетите трябваше да бъде нов сграден фонд за Английската и за Математическата гимназия. Там проблемът бил належащ отдавна и с всяка изминала година се задълбочавал, което отблъсквало децата от тези иначе "елитни" учебни заведения.

Димитър Танев - експерт в областта на образованието и финансите, който също участва в студиото, заяви, че е необходима повече "смиреност" - да не се ориентират средства към грандиозни мега проекти и инфраструктурни съоръжения, а да се прави по малко, но навсякъде.

Танев коментира, че е по-добре да се направят "пет малки игрища, вместо една голяма зала" и допълни, че и от учебните заведения зависи да се разкриват повече танцови състави, кръжоци и други извънкласни занимания, които да направят училището по-атрактивно място за самите ученици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега