Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков официално е кандидат за кмет, кани бургазлии да споделят "визията си за града"

Табаков официално е кандидат за кмет, кани бургазлии да споделят "визията си за града"

Платформата му щяла да се основава на консултации с гражданите.

Близо четири месеца преди местните избори Бургас вече има първия си официален кандидат за кмет - общинският съветник и местен лидер на "Движение България на гражданите" - Живко Табаков. Кандидатурата си обяви самият той днес, в централата на партията на ул. "Фердинандова" 2Б, давайки начало на серия от консултации с граждани, чиято цел ще бъде сформирането на своеобразна "платформа на бургазлиите".

"Бургас може да бъде силен град на силни хора. Той не е само на елита, а на всички бургазлии, които успяват без лични връзки, но с труд. Бургазлии трябва да имат контрол над местната власт, а не да имат второстепенна роля", заяви в словото си към съгражданите си Табаков. Той разкри, че неслучайно обявява кандидатурата си толкова рано. Целта е да има достатъчно време за консултации с граждани, НПО-та и експерти.

"В продължение на 10 седмици аз ще повдигна пред бургазлии 10 теми, които са важни за всеки жител на града ни. Вашите мнения и предложения ще може да изразите на официалната ми страница във Facebook, където да стане възможно и участието на много наши съграждани извън пределите на Бургас, във всичките ми открити приемни, както и в централния ми офис", посочи Табаков. Сред тези теми ще бъдат здравеопазването, икономиката, екологията и др.

"В резултат от тези разговори ще бъде построена и платформата на предизборната кампания. Няма как да нямам някаква визия, след като се кандидатирам, но искам платформата ни да отразява мнението и нуждите на бургазлии. Възнамеряваме да проведем една позитивна кампания, без да вадим неща от миналото. Като политици не трябва да живеем в миналото, а да гледаме в бъдещето", добави той.

По думите му, цялостната листа за местния парламент на "Движение България на гражданите" ще стане ясна в началото на септември. Не е изключено в нея да намерят място и най-изявените участници в дискусиите, които предстоят през лятото. Първите три имена обаче са ясни - Стоян Грозев, неврохирурга д-р Светослав Тодоров и бизнесдамата Светла Белчева от асоциацията на домоуправителите.

Четиримата заявиха, че за момента не търсят политическа подкрепа, но не изключват варианти да се възползват от подкрепата на партии и формации от целия политически спектър. Табаков подчерта, че ще се търси най-вече подкрепа от гражданите, неправителствения сектор и бизнеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега