Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тази година Коледен Бургас ще грее в цветна украса

Тази година Коледен Бургас ще грее в цветна украса

Общината изцяло преосмисли концепцията за празничните декорации.

Тази година Коледен Бургас ще грее в цветна украса. Това съобщи за "PoligrafF" началникът на отдел "Култура" към Община Бургас - Петър Парушев. Администрацията изцяло е преосмислила концепцията на декорациите на пл. "Тройката" и по централните пешеходни улици "Александровска" и "Богориди".

Повече цветове и пъстро настроение ще обхванат центъра на града на 6-ти декември, когато по традиция ще бъдат включени светлините на коледната украса. Стринговете, светещи със студена бяла светлина, които бяха в основата на празничните декорации в града през последните години, отново ще бъдат част от Коледен Бургас, но ще бъдат обогатени и с елементи и форми, светещи в разнообразие от цветове, уточни Парушев.

По ул. "Александровска" отново ще има акцент в района на "Компаса", но и той ще бъде с по-декоративно изпълнение. Самата елха на пл. "Тройката" също ще свети не само в проблясващите светлини, напомнящи фин сняг, но ще има и декорации в духа на празника.

"Височината й се запазва, тъй като това е максималният й размер от гледна точка на безопасност и визия", посочи началникът на отдел "Култура", като подчерта, че ефектната украса е от по-голямо значение от височината на елхата.

Площад "Свети Свети Кирил и Методий" ще запази стила на украсата си. Там отново ще има концерти и други развлекателни инициативи, но "Тройката" остава център на увеселенията през декември. Там вече се изграждат и къщичките, където ще се сервират скара и питиета през целия празничен сезон.

Колкото до самия Никулден, екипът на Парушев вече работи по концепцията на празничното градче, което ще забавлява жителите и гостите на града по празниците. Идеите били много, очаквало се окончателната тема да бъде избрана към средата на ноември. Междувременно се планират и големия Никулденски концерт и Новогодишната програма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега